Україна отримала від ВООЗ набори реагентів для тестування на коронавірус

Україна отримала від ВООЗ набори реагентів для тестування на коронавірус

Фото
Укрінформ
Всесвітня організація охорони здоров'я передала Україні 30 наборів реагентів для тестування на COVID-19.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я України у Facebook.

"ВООЗ передала 30 наборів реагентів для тестування на COVID-19 до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що набори містять приблизно 3000 реакцій, чого вистачить для дослідження на захворювання більше 950 людей.

У Центрі громадського здоров'я нагадали, що тест-система - це комплект реагентів для проведення досліджень методом полімеразної ланцюгової реакції з метою визначення нового коронавірусу. Комплект складається з набору реагентів, кожен з яких міститься в окремій ємності визначеного об’єму. 

Читайте також: МОЗ очікує результати тестів евакуйованих з Китаю в середу

Із 2019 року ВООЗ надає підтримку Україні з покращення підготовки до надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров’я. Ця підтримка зі сторони ВООЗ здійснюється з метою підвищення спроможностей України підготуватися до появи можливих випадків нової коронавірусної інфекції COVID-19.

У всьому європейському регіоні посилено заходи з тестування: ВООЗ запровадила механізм передачі клінічних зразків пацієнтів (тих, які відповідають епідеміологічному визначенню підозри на інфікування COVID-19) до міжнародних референс-лабораторій. Наразі в європейському регіоні працює 6 міжнародних лабораторій для виявлення та перевірки на новий коронавірус.

Фото: Центр громадського здоров'я України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-