МОЗ заборонив передавати продукти у “Нові Санжари”

МОЗ заборонив передавати продукти у “Нові Санжари”

Укрінформ
МОЗ заборонив передавати продукти харчування до обсервації у Нових Санжарах, де перебувають на карантині громадяни, котрі прилетіли до України з Китаю.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу у Нових Санжарах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Рішенням нашим ми чітко заборонили постачання будь-якої їжі до обсерватора. Бо в нас обсервація стосовно гострої респіраторної вірусної інфекції, ми не хочемо, щоб у нас були ще обсервації щодо діарейних захворювань”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Евакуйованих з Китаю кожні 3-4 дні перевірятимуть на коронавірус - заступник Скалецької

Він також поінформував, що вже запущено харчоблок у медцентрі і їжу для тих, хто перебуває на карантині, готують на місці, в тому числі і дієтичну їжу для іноземної громадянки, яка зверталася по допомогу до лікарів із приводу загострення хвороби шлунково-кишкового тракту.

Заступник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко додав, що до обсервації передають лише засоби індивідуальної гігієни, антисептичні засоби та промислову продукцію. 

“Передаються тільки речі індивідуальної гігієни, антисептичні засоби та речі промислового виробництва. Харчові продукти - ні. І ми інформуємо всіх волонтерів, що передає їх (продукти — ред.) Червоний Хрест. Продукти не передаються тим, хто перебуває в обсервації. Але, коли люди висловлюють бажання залишити (продукти — ред.), Червоний Хрест далі буде приймати рішення, що робити з цими продуктами”, - сказав Варченко.

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого в харківський аеропорт приземлився літак із 45 громадянами України та 27 іноземцями, яких евакуювали з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю їх на автобусах перевезли в Нові Санжари на Полтавщині, де вони перебуватимуть на обсервації в медичному центрі Нацгвардії.

Читайте також: У Скалецької розповіли про стан іноземки, якій викликали "швидку" в "Нові Санжари"

Всього на обсервації перебувають 94 людини.

Учора іноземну громадянку, яка перебуває на карантині у Нових Санжарах, обслідували лікарі через скарги на болі в животі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-