МОЗ не змінюватиме термін обсервації для евакуйованих з Китаю

МОЗ не змінюватиме термін обсервації для евакуйованих з Китаю

Оновлено
Укрінформ
Термін обсервації для тих громадян, які перебувають на карантині у Нових Санжарах, визначено розпорядженням Кабміну у 14 днів, згідно з рекомендаціями ВООЗ.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу у Нових Санжарах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні термін для обсервації — 14 днів. Це зазначено в розпорядженні Кабінету міністрів, яке прийнято 3 лютого (2020 року — ред.). Вся інформація базується на офіційній інформації Всесвітньої організації охорони здоров’я і Центрів по контролю за захворюваністю. Ні ВООЗ, ні Центр по контролю не переглянули термін інкубаційного періоду для цієї хвороби. Тому ми працюємо згідно із запланованим графіком обсервації — 14 днів”, - заявив Ляшко.

Читайте також: Скалецька пояснила, чому евакуйованих з Китаю не розмістили на військових базах

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого в харківський аеропорт прибув літак із 45 громадянами України та 27 іноземцями, яких евакуювали з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю їх на автобусах перевезли в Нові Санжари на Полтавщині, де вони перебуватимуть на обсервації в медичному центрі Нацгвардії.

Всього на обсервації перебувають 94 людини.

Фото: НГУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-