У Києві презентували дослідження про проблеми переселенців

У Києві презентували дослідження про проблеми переселенців

Фото
Укрінформ
У Києві Міжнародна організація з міграції (МОМ) представила черговий раунд дослідження "Ситуація з ВПО в Україні".

Презентація відбулася в Укрінформі.

"Дані, які ми отримуємо в наших регулярних опитуваннях, а також результати нашої роботи показують, наскільки важливим є термінове й постійне фінансування гуманітарних проєктів та заходів із відновлення, мета яких — зменшити страждання та надати довгострокові рішення для населення, що потребує допомоги в Україні", - зазначив голова представництва МОМ в Україні Ан Нгуєн.

Презентація результатів дослідження щодо ситуації з переселенцями в Укрінформі / Фото: Олена Худякова, Укрінформ

Своєю чергою заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та ВПО Руслан Калінін подякував МОМ за проведене дослідження, адже "саме завдяки цим звітам можна вивчити ключові питання".

Читайте також: Мінветеранів розробляє проєкт "житло-робота" для переселенців

"У нас дуже багато проблем, які потребують вирішення, і в першу чергу це питання житла і питання пошуку роботи", - додав представник Мінветеранів.

Читайте також: Майже половина переселенців з Донбасу відвідували окуповані території

З березня 2016 року МОМ проводить регулярне дослідження під назвою "Національна система моніторингу ситуації з внутрішньо переміщеними особами в Україні" (НМС).

Читайте також: Середній дохід переселенців в Україні - 3,6 тисячі гривень

У ході дослідження збирається інформація про соціально-економічні характеристики ВПО та їхніх домогосподарств, тренди та наміри щодо переміщення, ситуацію з працевлаштуванням та доходами, а також про доступ ВПО до соціальних послуг і допомоги у 24 областях України та місті Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-