В Україні зафіксували ще одну смерть від ботулізму

В Україні зафіксували ще одну смерть від ботулізму

Укрінформ
Центр громадського здоров'я зафіксував смерть від ботулізму.

Про це повідомляється на сторінці центру в Facebook.

"Чоловік помер 30 грудня 2019 року. Напередодні чоловік вживав консерву зі свинини домашнього приготування. Хворий мав важкий перебіг захворювання, та навіть після введення сироватки і трьох операцій стан пацієнта дедалі погіршувався", - йдеться у повідомленні.

Як раніше повідомлялося, з початку 2019 року станом на 4 грудня в Україні на ботулізм захворіли 123 людини (120 дорослих та 3 дитини). 5 людей померли.

Найбільше випадків зафіксовано у Запорізькій (11), Чернігівській (10), Житомирській (10), Дніпропетровській (10), Івано-Франківській (9), Хмельницькій (9), Вінницькій (8) областях та у м. Київ (10).

В ЦГЗ нагадали, що для запобігання захворюванню на ботулізм потрібно уникати споживання в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби; м'ясних та грибних консервів; консервів домашнього виробництва; тих продуктів, в належності зберігання або транспортування яких ви не впевнені, або сумніваєтеся в їх якості.

Читайте також: Дифтерія, ботулізм, правець: в Україні хочуть створити відновлюваний запас сироваток

Симптоми ботулізму найчастіше з'являються поступово, немає різких підйомів температури, тому виникає ілюзія несерйозності хвороби. У подальшому з'являється порушення зору – двоїння предметів, важкість читання, що пов'язано з паралічем очних м'язів. Одночасно виникають спрага, сухість слизових оболонок, розлад ковтання, може змінитися тембр голосу.

За найменшої підозри на ботулізм негайно зверніться до лікаря! Госпіталізація обов’язкова незалежно від тяжкості хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-