Уряд профінансував закордонні операції з трансплантації органів 119 пацієнтам

Уряд профінансував закордонні операції з трансплантації органів 119 пацієнтам

Укрінформ
119 пацієнтів, хвороби яких наразі не лікуються в Україні, найближчим часом отримають необхідне лікування у закордонних клініках за кошти Державного бюджету України.

Таке рішення прийнято на засіданні Комісії МОЗ України з питань направлення для лікування за кордоном, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"60 українців, серед них 4 дитини, будуть направлені для проведення трансплантації нирки. 9 пацієнтам профінансовано лікування шляхом проведення трансплантації печінки, 4 українцям оплачена трансплантація серця. Також прийнято рішення щодо направлення та оплату проведення трансплантації кісткового мозку 46 пацієнтів, у тому числі 12 дітей", - йдеться у повідомленні.

В МОЗ зазначили, що на програму лікування за кордоном уряд додатково виділив 233 780,6 тис. грн.

Читайте також: Законопроєкт про трансплантацію пройшов перше читання у Раді

До іноземних клінік за програмою «Лікування громадян України за кордоном» направляються пацієнти для отримання медичної допомоги переважно при онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворюваннях та вроджених аномаліях розвитку, у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров'я України.

За бюджетною програмою КПКВК 2301360 «Лікування громадян України за кордоном» у 2019 було передбачено 689 948,9 тис. грн., що дало змогу здійснити фінансування лікування 320 громадянам, які потребували лікування за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-