Половина українських прокурорів написали заяви на переатестацію

Половина українських прокурорів написали заяви на переатестацію

Укрінформ
Заяви на проведення переатестації написали майже 50 відсотків прокурорів.

Про це інформує пресслужба ГПУ.

“Станом на 17:00 10 жовтня 2019 року, тобто через тиждень після початку прийому заяв від прокурорів на проходження атестації і переведення на роботу в нові органи прокуратури, 5 640 прокурорів подали такі заяви, що становить майже 50% від загальної кількості прокурорів в Україні”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільше заяв написали прокурори Луганської області і Військової прокуратури об’єднаних сил, до кадрових служб яких надійшли заяви від 98,8% і 91,3% прокурорів відповідно.

Крім того, значна кількість прокурорів подали заяви до кадрових служб Військової прокуратури західного регіону України (86%), кадрових служб органів прокуратури Хмельницької (86%), Херсонської (83%) та Полтавської (80%) областей.

У відомстві нагадали, що відповідно наказу Генеральної прокуратури від 3 жовтня 2019 року № 221 «Про затвердження Порядку проходження прокурорами атестації», прийом заяв про намір пройти атестацію відкрито з 4 жовтня 2019 року і триватиме до 18:00 15 жовтня 2019 року.

Читайте також: ГПУ змінила прокурорів у справі Гандзюк

Атестація прокурорів полягає в перевірці професійних компетенцій, загальних здібностей, а також відповідності вимогам професійної етики та доброчесності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-