Дотримання журналістських стандартів має моніторити спеціальна організація - МКМС

Дотримання журналістських стандартів має моніторити спеціальна організація - МКМС

Укрінформ
В Україні має бути організація, яка жорстко контролюватиме дотримання засобами масової інформації (ЗМІ) журналістських стандартів, але не порушувати свободу слова.

Таку думку міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський висловив в ефірі радіо НВ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це взагалі організація, яка зможе надавати методологічну інформацію, моніторити. Це організація, яка могла б задавати стандарти журналістики. Пройшло багато часу відтоді, коли була започаткована така інституція, як журналістика. І все змінилося. Facebook - це вже сучасне ЗМІ і людина, яка у Facebook пише і має 100-500 тисяч підписників — в минулому газети мали такий наклад, - контактує з великою аудиторією... Мені здається, що треба унормувати усім нам розуміння того, хто такий журналіст, за що він відповідальний", - сказав Бородянський.

Читайте також: За маніпуляції у ЗМІ треба ввести кримінальну відповідальність - Бородянський

За його словами, за звичкою вважається, що журналіст - це людина, які працює у ЗМІ, але багато хто з них порушує журналістські стандарти. "І треба, щоб була організація, яка б сказала: "хлопці, ви порушуєте стандарти, ви не можете бути журналістами", - сказав міністр.

Тим більше, додав Бородянський, Україна перебуває у стані, коли частина території окупована, а в часи війни дії щодо ЗМІ можуть бути більш жорсткими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-