Фіала запевняє, що не впливає на редакційну політику

Фіала запевняє, що не впливає на редакційну політику "Нового времени"

Укрінформ
Інвестор видавничого дому Медіа-ДК Томаш Фіала відповів на слова Президента Володимира Зеленського, який під час пресмарафону розкритикував редакційну політику "Нового времени" (НВ).

Про це повідомляє НВ.

Фіала заявив, що Зеленський - вже третій президент, якому не подобається його публічна позиція і «позиція НВ, на редакційну політику якого я не впливаю і не хочу впливати».

«Ваші попередники також воліли чути тільки позитивні коментарі в свою сторону і погано ставилися до конструктивного фідбеку від бізнесу. Вони не хотіли бачити недоліки роботи своєї команди і чути про це. До чого це призвело, ми бачили: один поїхав з країни, другий з тріском програв вибори», - зазначив він.

Фіала звернув увагу на те, що Зеленський озвучив два моменти, які його не влаштовують в ньому особисто: громадянство і те, як він веде бізнес.

«Почну з громадянства. Вам не подобається, що українським медіа володіє громадянин Чехії. Але дозвольте зауважити, що ні в Україні, ні в Євросоюзі, куди ми разом з Вами рухаємося, обмежень на володіння медіа немає. Таке обмеження є в Росії, Путін запровадив його в 2016 р. і змусив таким чином, наприклад, Financial Times і Wall Street Journal продати свої частки у Відомостях місцевим інвесторам. У результаті цієї заборони ресурс втратив незалежність, якість матеріалу і читачів. Якщо Ви вирішите, що Україні варто наслідувати цей приклад, то я не продаватиму НВ українським олігархам за кошти, вкрадені з бюджету, а віддам безкоштовно колективу, щоб НВ залишилося таким же незалежним і якісним як зараз», - заявив інвестор НВ.

Читайте також: Зеленський заступився за Мендель: Якби я не був Президентом, то відповів би Андрушку інакше

Фіала також запевнив, що жоден актив зі створеної ним з нуля у 2000 році компанії Dragon Capital не був куплений у Януковича або його оточення.

«Я живу в Україні вже 23 роки з паспортом громадянина Чехії, де я народився. Паспорт у мене один, і залишиться один - чеський. Радий, що багато українців у такому ж статусі спокійно живуть, займаються бізнесом і інвестують у Чехії та інших країнах Євросоюзу. Хочу побажати Вам успіхів на посаді Президента. Ми зацікавлені в тому, щоб у Вас вийшло реалізувати озвучені Вами 2 вересня плани, і будемо їх підтримувати. Сподіваємося, що і в прийнятті рішень, і в озвучуванні висновків Ви будете покладатися на правду», - підсумував Фіала.

Як повідомлялося, Зеленський під час пресмарафону в четвер, відповідаючи на запитання кореспондента НВ, зазначив, що українські ЗМІ фінансуються іноземними компаніями.

«Я давно хотів запитати: а звідки гроші у вашої компанії - НВ? Західні? Фіала? Він громадянин України?» - запитав президент журналіста, і у відповідь на те, що Томаш Фіала є громадянином Чехії, продовжив:« Я маю на увазі, що українські засоби масової інформації фінансуються іноземними компаніями. Я правильно зараз розумію?».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-