Ексдепутату Святашу оголосили підозру

Ексдепутату Святашу оголосили підозру

Укрінформ
НАБУ оголосило підозру народному депутату VIII скликання у внесенні недостовірних відомостей до декларації.

Про це інформує пресслужба САП у Facebook.

"У середу, 9 жовтня 2019 року, за погодження прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру народному депутату України 8 скликання у внесенні недостовірних відомостей до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (366-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, встановлено, що колишній депутат не зазначив у деклараціях за 2015 та 2016 роки факт наявності в нього фінансових зобов’язань перед АТ "УкрСиббанк".

"Так, в декларації за 2015 рік він не вказав майже 150 тис. дол. США та 150 тис. євро своїх фінансових зобов’язань. У 2016 році – майже 468 тис. дол. США та понад 450 тис. євро", - зазначили в САП.

Дії екснардепа кваліфіковані за ст. 366-1 КК України.

Як повідомлялося, 8 жовтня прокуратура Києва оголосила колишньому народному депутату підозру у заволодінні 1,1 млрд грн "Укрсиббанку".

За даними ЗМІ, йдеться про ексдепутата від Партії регіонів та партії "Відродження" Дмитра Святаша.

Читайте також: Четверо ексдепутатів "загубили" у деклараціях майже 90 мільйонів - НАЗК

Також 25 червня цього року прокуратура вручила підозру колишньому народному депутату Василю Полякову (який заснував групу "АІС" спільно з Дмитром Святашем) у кримінальній справі за фактом заволодіння шахрайським шляхом грошима УкрСиббанку на суму понад 2 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-