До України з РФ екстрадували підозрюваного в убивстві

До України з РФ екстрадували підозрюваного в убивстві

Фото
Укрінформ
З Росії в Україну екстрадували 22-річного підозрюваного в убивстві.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва у Facebook.

"Зловмисник, який обґрунтовано підозрювався у вбивстві, увесь час переховувався від слідства. Його викрили на території РФ, звідки згодом екстрадували після збору необхідної доказової бази", - йдеться у повідомленні.

Злочин був скоєний у жовтні 2017 року. Чоловік зателефонував до столичної поліції та повідомив, що після аварійного відкриття дверей квартири на вулиці Митрополита Липківського він виявив труп колеги з ознаками насильницької смерті (власник помешкання не вийшов на роботу і не відповідав на телефонні дзвінки, тож колеги вирішили навідатися до нього).

У квартирі чоловіка виявили мертвим, а також зник автомобіль, яким користувався вбитий.

Читайте також: У Харкові СБУ затримала іноземця, якого розшукував Інтерпол

Відомості внесли до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів) та ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ.

Правоохоронці встановили особу підозрюваного, це – 22-річний знайомий убитого. Йому заочно повідомили про підозру і оголосили в міжнародний розшук.

"У січні цього року за сприяння Департаментів карного розшуку та Міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України встановили місцезнаходження та затримали підозрюваного на території Російської Федерації у місті Санкт-Петербург. Днями його передали нашим оперативникам", - розповів начальник Головного управління Нацполіції у місті Києві Андрій Крищенко.

Він додав, що Солом’янський районний суд Києва обрав екстрадованому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-