МЗС рекомендує українцям утриматись від поїздок до Іраку

МЗС рекомендує українцям утриматись від поїздок до Іраку

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які планують відвідати Ірак, утриматися від поїздок без нагальної необхідності.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"У зв’язку з масовими антиурядовими протестами в столиці Республіки Ірак – м.Багдад та суттєвим погіршенням безпекової ситуації в країні, а також неспроможністю іракських правоохоронних органів забезпечувати належний захист на території Іраку іноземних громадян, Міністерство закордонних справ України вкотре рекомендує громадянам України, які планують відвідати цю країну, утриматися від поїздок до Іраку без нагальної необхідності, а тим громадянам, які вже там перебувають, залишити її територію", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що за відсутності можливості безпечно виїхати з країни, рекомендують не залишати місць проживання та відстежувати повідомлення українських і міжнародних ЗМІ, місцевих органів влади про розвиток ситуації.

"У разі потрапляння у надзвичайні ситуації, виникнення загрози життю або здоров’ю під час перебування на території Іраку, рекомендуємо громадянам України звертатися до Посольства України в Іраку", - наголошують в МЗС.

Читайте також: Кількість загиблих під час протестів в Іраку зросла до 100

Як повідомлялося, з 1 жовтня сотні демонстрантів виходять на вулиці Іраку, щоб висловити протест проти корупції в державі, безробіття і поганих послуг, зокрема відключення електроенергії і нестачі води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-