Держслужба зайнятості впроваджує інститут консультанта роботодавця

Держслужба зайнятості впроваджує інститут консультанта роботодавця

Укрінформ
У Державній службі зайнятості стартував новий проєкт – інститут консультанта роботодавця.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомила директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон.

“З 1 січня ми на підставі рішення Кабміну запровадили інститут кар'єрного радника. Зараз пілотуємо впровадження інституту консультанта роботодавця. Проєкт проходить в Дніпропетровській області. Запустили його на три місяці. Наприкінці жовтня підіб’ємо підсумки. У листопаді проведемо комплексне всеукраїнське навчання і поступово будемо впроваджувати у загальну практику”, - розповіла Макогон.

Вона зазначила, що служба зайнятості працює за кластерним принципом, який себе виправдовує. За її словами, Дніпропетровщину обрано для проєкту не випадково, адже там одночасно представлені великі, середні й малі підприємства, які активно працюють у різних галузях економіки – промисловість, переробна галузь, сфера послуг, фінансовий сектор. Окрім того, у регіоні є багато підприємств, які мають міжнародне ім'я і представляють Україну в Європі та світі.

Макогон підкреслила, що згодом консультанти роботодавця працюватимуть по всій Україні.

“Ми хочемо, щоб наші фахівці були обізнані у тих галузях економіки, в яких представлені роботодавці. Це принципово важливо. Насамперед для того, щоб прогнозувати потребу в робочій силі, що значно скоротить час для підбору спеціалістів. Наразі вакансії, що подаються до Державної служби зайнятості, заповнюються відповідно до класифікатора професій, а ринкова назва цієї професії і сукупність компетенцій може відрізнятися. І якщо наш спеціаліст не буде мати навичок поєднання бюрократичної і ринкової моделі вакансій, то нам буде дуже складно”, - зазначила Макогон.

Читайте також: У Державному центрі зайнятості є вакансії із зарплатою понад 50 тисяч

Крім цього, за її словами, служба зайнятості почала працювати з ІТ-сектором та отримала вакансії, які зазвичай ІТ-компанії розміщують на ринку.

“Ми хочемо, щоб роботодавець, як і шукач роботи, міг отримати всю необхідну інформацію в нашій електронній системі. На сьогодні наша система суттєво відстає від того, до чого звикли клієнти, враховуючи, що на ринку є інші пошукові системи або спеціальні портали приватних агенцій зайнятості. Тому наше завдання – в найближчі три роки здійснити суттєвий стрибок у розвитку технологій”, - зауважила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-