Івлєва радить українцям

Івлєва радить українцям "гребти від Росії якнайдалі"

Укрінформ
Російська журналістка, фотограф і волонтерка Вікторія Івлєва радить українцям продовжувати іти обраним шляхом і намагатися якомога далі відірватися від Росії.

Про це Івлєва заявила на пресконференції у Києві у відповідь на запитання кореспондента Укрінформу, від чого вона хотіла б застерегти українців у нинішній внутрішньополітичній і геополітичній ситуації.

"Застерегти? Тільки від страху! Дякую вам за те, що ви показали, що можна бути іншими, що навіть вийшовши з Радянського Союзу і пройшовши всю радянську "муміфікацію", весь соціалізм, можна спробувати зняти з себе "комуністичний бушлатик" і йти в інший бік. Я просто усіх закликаю і благаю відпливати від нас, поки ви такі, якомога далі. Гребіть чим можете - китайськими паличками, руками, веслами, ложками, гребіть якнайдалі, наскільки це тільки можливо", - сказала Івлєва.

Вона додала, що бажає Україні щастя і щоб у нашої країни "вийшло те, що поки що ніяк не виходить у Росії".

"Я думаю, що сили тут ( в Україні - ред.) є. І нехай дороговказом буде фраза Олега Сенцова (у листі до російських кінематографістів у червні 2018 року - ред.) що "Не бояться - это, оказывается, так несложно", - резюмувала волонтерка.

Як повідомлялося, Вікторія Івлєва - російська журналістка, волонтер, номінант премії імені Андрія Сахарова, лауреат премії «Вільна преса Східної Європи».

Читайте також: Російська волонтерка передала музею 24 мішки для передач полоненим морякам

Івлєва - одна з тих небагатьох російських журналістів, які відкрито підтримують Україну. Разом з українськими активістами вивозила з окупованої території Донбасу людей, доставляла медикаменти і продукти. Крім того, майже рік вона носила в СІЗО "Лефортово" передачі для 24 українських моряків, захоплених Росією в районі Керченської протоки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-