Кабмін планує забезпечити переселенцям пільги для придбання житла

Кабмін планує забезпечити переселенцям пільги для придбання житла

Укрінформ
Уряд створюватиме умови для пільгового кредитування на придбання житла переселенцям і реалізовуватиме програми їх ефективної соціалізації у місцевих громадах.

Про це йдеться у Програмі діяльності Кабінету Міністрів України.

"Створимо умови для отримання пільгового кредитування на купівлю житла для внутрішньо переміщених осіб, а також отримання ними житла для тимчасового проживання. Реалізуємо програми ефективної соціалізації внутрішньо переміщених осіб у місцевих громадах, які передбачатимуть підтримку бізнесу, освітніх програм, участі у місцевій владі, вирішення питання забезпечення житлом", - зазначається в документі.

В уряді також планують створити умови для максимального спрощення доступу до адміністративних послуг для внутрішньо переміщених осіб і населення тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей та АР Крим.

Читайте також: В Україні побільшало внутрішніх переселенців

Зокрема, передбачається запровадження адміністративної процедури реєстрації фактів народження та смерті, які мали місце на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, вдосконалення механізмів, пов’язаних з отриманням документів про громадянство, освіту відповідного рівня.

Крім цього, урядовці хочуть посилити функціональну спроможність закладів охорони здоров’я Донецької, Луганської та Херсонської регіонів з урахуванням додаткового навантаження, пов’язаного з наданням медичних послуг мешканцям не лише цих областей, а й тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей та АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-