Зеленський був у Бабиному Яру, але не афішує цього - ЗМІ

Зеленський був у Бабиному Яру, але не афішує цього - ЗМІ

Укрінформ
Колишній головний рабин України Яків Блайх розкритикував Володимира Зеленського, за те, що той не взяв участі в заходах у Бабиному Яру. Водночас низка ЗМІ повідомляє, що Президент відвідав меморіал, не афішуючи візиту.

Про це інформує Громадське.

«Під час офіційних заходів у Бабиному Яру Блайх заявив, що Зеленський став першим Президентом, який не прийшов сюди 29 вересня», - йдеться в повідомленні.

«Уперше в історії незалежної України Президент України не прийшов до Бабиного Яру 29 числа, він єврей, йому не треба», - цитує Громадське Блайха.

Як зазначається, колишній головний рабин нагадав, що попередні Президент, прем’єр і спікер Ради щороку приходили до Бабиного Яру.

Читайте також: У Києві вшанували Маршем пам'яті розстріляних у Бабиному Яру

Водночас чинний головний рабин України Моше Реувен Асман наголосив, що не згодний з висловлюваннями Якова Блайха.

«Президент не зобов’язаний звітувати, коли та з яких причин він може або не може відвідати це місце», - написав Асман у Facebook.

Він додав, що Зеленський нещодавно повернувся з «нелегкої поїздки» до Нью-Йорка, а декілька тижнів тому разом з прем’єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу взяв участь у державній церемонії у Бабиному Яру.

Водночас, за інформацією низки ЗМІ, Зеленський побував 29 вересня у Бабиному Яру, але не афішував цих відвідин. 

Читайте також: "Це — справа усього мого життя": Лозниця зніме фільм про Бабин Яр

Як повідомляв Укрінформ, у зверненні Президента України у зв'язку з 78-ми роковинами розстрілів у Бабиному Яру Володимир Зеленський наголосив, що вшанування пам’яті жертв Голокосту - це попередження для людства, і український народ завжди буде єдиним у прагненні ніколи не допускати будь-яких проявів ворожнечі на расовому чи національному ґрунті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-