Наливайко каже, що вже реформовані 96% видань

Наливайко каже, що вже реформовані 96% видань

Укрінформ
Реформа державних і комунальних друкованих ЗМІ офіційно відбулася, і нині вона на третьому етапі, коли реформованим виданням треба вистояти і розвиватися.
На цьому наголосив голова Державного комітету телебачення та радіомовлення Олег Наливайко під час круглого столу щодо ситуації в реформованих регіональних медіа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Наливайко нагадав, що реформу планувалося провести в два етапи, але перший і другий етап практично були об’єднані.

“На мій погляд, реформа складається не з двох, а з трьох етапів. І зараз третій етап, і він є основний. Це етап, коли ЗМІ реформувалися, але тепер треба утримати ці реформовані видання, щоб у них був оптимістичний підхід, щоб вони розуміли, куди вони розвиваються і як вони ідуть”, - наголосив голова Держкомтелерадіо.

Він навів статистичні дані щодо реформованих видань станом на 20 вересня 2019 року.

“За статистикою, на сьогодні у нас реформовано 611 видань, що становить 96% від загальної кількості державних та комунальних ЗМІ, які реально виходили на кінець 2018 року. А саме 566 комунальних, що становить 97% від загальної кількості комунальних видань, які реально виходили на кінець 2018 року, 45 державних, що складає близько 91% від загальної кількості державних видань, які виходили”, - сказав Наливайко.

Читайте також: Нереформованими залишаться лише 5% державних і комунальних ЗМІ - Наливайко

Він зазначив, що цифра 97% говорить сама за себе, а решта 3% - це ті газети, де все-таки всім разом не вдалося “переламати” місцеву владу, яка по деяких виданнях спрацювала за принципом “якщо не наше, то нічиє”.

“І ці видання в силу різних юридичних майнових спорів, судів не змогли реформуватися. Але при допомозі медіа-спільноти, головне — при волі редакторського, журналістського корпусу вони перейменувалися, змінили свої формати. Здається, ці 3% - це безумовно велика втрата, але в тих 3% є цілий ряд видань, які є з іншими назвами. Це нормально. Ми до цього готувалися”, - сказав голова Держкомтелерадіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-