Суд арештував двох лікарів Національного інституту раку

Суд арештував двох лікарів Національного інституту раку

Фото
Укрінформ
Суд обрав запобіжні заходи двом співробітникам Національного інституту раку у вигляді тримання під вартою із внесенням застави у розмірі понад 160 560 гривень кожному.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва у Facebook.

“Двох співробітників Національного інституту раку взято під варту”, - йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що слідчі столичної поліції за оперативного супроводження співробітників київського управління захисту економіки під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва задокументували протиправну діяльність двох співробітників Національного інституту раку.

Зокрема, було встановлено, що впродовж 2018-2019 років вони вимагали та отримували кошти від пацієнтів за ліки, які мають надаватися хворим безкоштовно.

Наразі, уточнюють у столичній поліції, доведена причетність фігурантів до семи таких випадків.

“Завідувач відділенням розробив відповідний план: лікар-онколог повідомляв пацієнтам, що призначених їм безкоштовних медикаментів у лікувальному закладі немає, тож вони мають заплатити за ці ліки. Хворі потерпілі оплачували за один курс хіміотерапії від 1 500 до 18 000 гривень», - уточнив начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління поліції Києва Олег Кисельов.

Слідчі столичної поліції повідомили завідувачу відділенням про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 184, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 191 (Організація незаконної вимоги оплати за надання медичної допомоги в державних закладах охорони здоров’я та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Корупція в Інституті раку: прокурор звинувачує адвоката у затягуванні процесу

У свою чергу, лікаря-онколога підозрюють у незаконній вимозі оплати за надання медичної допомоги в державних закладах охорони здоров’я та у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому повторно, що передбачено ч. 2 ст. 27 ч. 1 ст. 184, ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 27 ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. “Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із внесенням застави у розмірі понад 160 560 гривень кожному”, - поінформували у поліції.

Як повідомлялося, 17 вересня прокуратура Києва за результатами розслідування корупційних схем, організованих службовими особами Національного інституту раку МОЗ, повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення та лікарю-онкологу, причетним до заволодіння коштами онкохворих. 

Наразі у кримінальному провадженні встановлено 7 потерпілих, яким завдано збитків на суму близько 40 000 гривень.

Міністр охорони здоров`я Зоряна Скалецька вже підписала наказ про проведення аудиту в Національному інституті раку.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-