Мінсоцполітики планує цьогоріч забезпечити житлом понад 1700 дітей-сиріт

Мінсоцполітики планує цьогоріч забезпечити житлом понад 1700 дітей-сиріт

Укрінформ
Міністерство соціальної політики планує цього року забезпечити житлом 1700 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це проінформувала міністр соціальної політики Юлія Соколовська на сторінці у Facebook.

“Цього року Міністерство соціальної політики планує забезпечити житлом понад 1700 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа”,- зазначила Соколовська.

За її словами, вже зараз профінансовано частину коштів, і 510 млн грн чекають розподілу.

“Розраховую на швидкі та ефективні дії органів місцевого самоврядування, які повинні розподілити гроші і довести процес до логічного завершення якомога швидше”, - зазначила міністр.

Вона додала, що із цих коштів 461 773,5 тис грн підуть на компенсацію для придбання житла для 1273 дітей; 3019,1 тис. грн — на придбання 7 соціальних квартир; 42 329,3 тис грн — на придбання 15 приміщень для дитячих будинків сімейного типу (в одному будинку проживає до 10 дітей).

“Таким чином, цих коштів вистачить для забезпечення житлом 1400 дітей. Ще мінімум 300 дітей будуть забезпечені житлом після розподілу з державного бюджету на місцевий рівень 200 млн грн, передбачених на цей рік”, - зазначила Соколовська.

Читайте також: Усі соціальні допомоги перейдуть в управління Мінсоцполітики

Міністр пояснила, що зараз на місцевому рівні іде процедура визначення порядку черговості конкретної дитини для призначення грошової компенсації на придбання житла. Потім ці особи відкриють в банківських установах спецрахунки, на які надійдуть кошти. Міністр додала, що протягом року грошова компенсація може бути використана дитиною лише на придбання житла.

Також Соколовська наголосила, що зараз швидкість процесу залежить від дій місцевої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-