Рада ухвалила законопроєкт про матеріальну відповідальність військових

Рада ухвалила законопроєкт про матеріальну відповідальність військових

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт № 1225 "Про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб".

За його ухвалення проголосували 306 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що його розроблення обумовлене необхідністю унормування питання матеріальної відповідальності військовослужбовців і деяких інших осіб згідно з положеннями ст. 92 Конституції. Норми цієї статті визначають, що права, свободи та обов’язки людини і громадянина, а також засади юридичної відповідальності особи можуть визначатися лише законами України.

Наразі матеріальна відповідальність військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу врегульована Положенням про матеріальну відповідальність військовослужбовців за шкоду, заподіяну державі, затвердженим постановою ВР від 23 червня 1995 року, а матеріальна відповідальність працівників – Кодексом законів про працю.

Разом із тим, у силу законодавчих змін, проведеної адміністративної реформи та реформування правоохоронних та інших органів, підрозділів цивільного захисту тощо, поза увагою залишалось питання матеріальної відповідальності поліцейських, осіб рядового та начальницького складу податкової міліції, Національного антикорупційного бюро, органів та підрозділів системи цивільного захисту, кримінально-виконавчої служби.

Читайте також: У Конгресі США проголосували за обов'язкове виділення оборонної допомоги Україні

Так, метою ухвалення цього законопроєкту є приведення правових норм інституту матеріальної відповідальності військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу, військовозобов’язаних і резервістів під час проходження ними зборів у відповідність із Конституцією.

Завданням підготовленого проєкту Закону є окреслення чіткого механізму визначення шкоди, заподіяної державі, визначення осіб, винних у заподіянні шкоди, та притягнення їх до матеріальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-