Суд обере запобіжний захід двом лікарям Інституту раку

Суд обере запобіжний захід двом лікарям Інституту раку

Укрінформ
Голосіївський районний суд Києва 19 вересня обиратиме запобіжний захід двом лікарям Національного інституту раку, яких звинувачують у незаконному заволодінні коштами онкохворих.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прессекретар прокуратури Києва Надія Максимець.

“У Голосіївському районному суді заплановано на сьогодні на 14.00 засідання щодо обрання запобіжного заходу двом підозрюваним лікарям Національного інституту раку, яким напередодні було оголошено підозру за фактами позбавлення прав громадян на безоплатну медичну допомогу та заволодіння грошовими коштами із зловживанням службовим становищем”, - сказала Максимець.

Вона додала, що нині вирішується питання щодо відсторонення зазначених осіб від посад на час досудового розслідування, оскільки вони "можуть впливати на свідків у кримінальному провадженні, а також знищити певні речові докази, що не були виявлені у ході досудового розслідування, але можуть мати значення для слідства".

За її словами, найтяжча стаття, яка інкримінується фігурантам, — це частина третя статті 191 Кримінального кодексу (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем), що карається позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня 2019 року прокуратура Києва за результатами розслідування корупційних схем, організованих службовими особами Національного інституту раку (НІР) МОЗ України, повідомила про підозру завідувачу поліклінічного відділення та лікарю-онкологу, причетним до заволодіння коштами онкохворих.

Читайте також: Після корупційного скандалу у Національному інституті раку проведуть аудит

Наразі у кримінальному провадженні встановлено 7 потерпілих, яким завдано збитків на суму близько 40 000 гривень.

Міністр охорони здоров`я Зоряна Скалецька вже підписала наказ про проведення аудиту в Національному інституті раку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-