Скасування міжнародного іспиту для студентів-медиків: Окружний адмінсуд відклав засідання

Скасування міжнародного іспиту для студентів-медиків: Окружний адмінсуд відклав засідання

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відклав до 5 листопада підготовче засідання у справі про скасування для студентів-медиків міжнародного іспиту з основ медицини, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 28 березня 2018 року № 334.

Про це інформує пресслужба суду.

“Суд відклав підготовче засідання до 5 листопада у зв’язку із необхідністю ознайомлення з поданими до суду матеріалами та вирішення питання про можливе об’єднання справ з аналогічними позовними вимогами, що також перебувають у провадженні суду”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, відповідне рішення ухвалено на підготовчому засіданні у вівторок у справі за позовом студентки Харківського національного університету імені В. Каразіна та народного депутата VIII скликання Валерія Писаренка. Відповідачами у справі визначено Кабінет міністрів України.

Позивачі просять скасувати для студентів-медиків міжнародний іспит з основ медицини, що був затверджений постановою Кабміну від 28 березня 2018 року №334.

Читайте також: Міжнародний іспит з медицини хочуть скасувати через суд

Також позивачі зазначають, що запроваджений міжнародний іспит з основ медицини базується на програмах іноземних освітніх агентств забезпечення якості вищої освіти, в той час як Кабміном досі не затверджено перелік іноземних агентств, сертифікати яких визнаються в Україні.

На думку позивачів, в такій ситуації мають місце порушення закону України «Про вищу освіту» та конституційного права громадян України на вищу освіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-