НАЗК повідомить НАБУ про “діру” в деклараціях у 114 мільйонів

НАЗК повідомить НАБУ про “діру” в деклараціях у 114 мільйонів

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції повідомить НАБУ та Національну поліцію про недостовірні відомості в деклараціях на суму понад 114 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

“Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами повних перевірок декларацій виявило ознаки декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів. Обґрунтовані висновки про виявлені ознаки кримінальних правопорушень будуть направлені до Національного антикорупційного бюро України та Національної поліції України”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що недостовірну інформацію у деклараціях подали народні депутати України Ігор Шкіря та Сергій Тарута, і також не дотримались вимог закону голова Білоцерківської міськради Геннадій Дикий, секретар, депутат Херсонської міськради Олена Урсуленко, голова Чернігівської міськради Владислав Атрошенко, член Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Олег Черниш, ужгородський мер Богдан Андріїв, голова Рахівської райради Василь Дан та голова Васильківської райради Наталія Баласинович.

Читайте також: НАЗК має затвердити результати 110 перевірок, щоб Україна отримала €500 мільйонів від ЄС

Зокрема, за результатами перевірки декларацій нардепа Шкірі за 2015 (виправленої), 2016 (виправленої) та 2017 роки було встановлено, що він зазначив недостовірні відомості про отриманий власний дохід та дохід дружини у вигляді зарплати та процентів від банків.

Шкіря також недостовірно вказав вартість транспортних засобів, що перебували у нього та його дружини у користуванні, і, окрім того, він не задекларував відомості про власні корпоративні права та низку земділянок, які належали на праві власності дружині, і не зазначив відомості про її фінансові зобов’язання перед банком.

Тож, як зазначається, сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2015 (виправленій), 2016 (виправленій) та 2017 роки становить понад 59,4 млн грн, понад 59,2 млн грн та понад 64,8 млн грн відповідно.

“Сергій Тарута, подаючи декларацію за 2016 рік, недостовірно вказав відомості про земельну ділянку, яка належить йому на праві власності, та отриманий ним дохід. Крім того, ще одну земельну ділянку, яка належить йому на праві власності, не задекларував взагалі. Так, загальна сума недостовірних відомостей у декларації народного депутата за 2016 рік становить понад 5,3 млн гривень”, - зазначили у НАЗК, уточнивши, що про виявлені правопорушення Нацагентство повідомить НАБУ, направивши обґрунтовані висновки.

Читайте також: НАЗК внесло припис міністру економіки Милованову

У відомстві нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 – 1 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-