Відмова від трансляцій засідань Кабміну є помилкою - Супрун

Відмова від трансляцій засідань Кабміну є помилкою - Супрун

Укрінформ
Екскерівниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун розкритикувала переведення засідань уряду в закритий формат.

Про це Супрун сказала в інтерв'ю «Українській правді»

«Зараз перестали транслювати засідання Кабміну. Думаю, це помилка. Я навіть не знала до минулої середи, чи нас звільнили, - аж до прес-конференції та коли опублікували документи. Вони мають транслювати комітети, бо саме там обговорюють спірні питання. Скажімо, Міністерство фінансів не погоджує документ, а на комітеті погоджують детально, чому і як», -  повідомила Супрун.

Читайте також: Супрун звинувачує ДБР у фабрикації кримінальних справ в інтересах Амосової

Вона зазначила, що у випадку, коли на закритих нарадах не виходило дійти згоди щодо якогось запитання, дискусія переносилася в публічну площину, і таким чином вдавалося запобігти неправильним рішенням. 

Також колишня керівниця МОЗ прокоментувала ту обставину, що на засіданнях уряду Гройсмана часто можна було побачити, як міністри обмінюються дописами в мобільних телефонах.

«Багато хто цього не знає. Коли ми сидимо на Кабміні і хтось доповідає, ви бачите, що ми в телефонах. Але ми не сидимо у Facebook. Ми спілкуємося між собою, щоб коментувати те, що говорять. Часом, як були якісь проблеми, ми Гройсману писали, щоб його не перебивати. У нас був свій чат у WhatsApp»,- пояснила Супрун.

Читайте також: Рахункова палата проведе аудит МОЗ за роки керування Супрун

Вона додала, що для минулого складу уряду охорона здоров'я була пріоритетом, і висловила сподівання, що нова команда МОЗ матиме доступ до Прем'єр-міністра.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на засіданні уряду 2 вересня заявив, що робота Кабінету міністрів у новому форматі передбачає проведення засідань у закритому режимі, а спілкування урядовців зі ЗМІ щодо ухвалених рішень відбуватиметься у пресцентрі Кабміну після засідань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-