Аброськін - про вбивство Джумаєва: Поліція та СБУ попереджали про таку ймовірність

Аброськін - про вбивство Джумаєва: Поліція та СБУ попереджали про таку ймовірність

Укрінформ
Ніхто не має права вирішувати, кому жити, а кому ні. І вбити хай і негідника, але в мирному місті - це свавілля.

Так колишній перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін прокоментував у Facebook убивство бойовика «ДНР» Романа Джумаєва.

«Вбивати можна тільки на війні ворогів зі зброєю, а вбити хай і негідника, але в мирному місті - це свавілля. Жоден в країні не має права вирішувати, кому жити, а кому ні. Що ж стосується суддів, ті, хто приймав рішення про його звільнення з-під варти... хай це залишається на їх совісті. Ми, поліція та СБУ, саме про ймовірність такого розвитку ситуації попереджали», - написав Аброськін.

Він наголосив, що ми живемо не в джунглях і не кам’яній добі, тож має бути верховенство права та закону.

Читайте також: Волонтерка заявляє, що застрелений у Маріуполі бойовик їй погрожував

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Маріуполі вбили бойовика «ДНР» Романа Джумаєва, випущеного судом під домашній арешт. Невідомі подзвонили у двері квартири, де він мешкав, і розстріляли впритул. За попередньою інформацією, в бойовика вистрелили 7 разів, він помер до приїзду «швидкої».

Джумаєву було 28 років. Він брав участь у штурмі Донецького аеропорту та Дебальцевого. Улітку 2015 через РФ виїхав до Білорусі, де, за інформацією ЗМІ, працював менеджером. У 2016 році переїхав до Росії.

У руки українських силовиків бойовик потрапив у вересні 2017 року, коли через Мар'їнку намагався в'їхати на підконтрольну територію, щоб провідати родичів.

Джумаєва обвинувачували у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (тероризм). Рішенням суду йому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-