Суд поновив на посадах двох люстрованих прокурорів

Суд поновив на посадах двох люстрованих прокурорів

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва повернув посади заступнику прокурора Харківської області Дмитру Кавуну та старшому прокурору Головного управління нагляду Олегу Кіперу, яких люстрували у 2014 році.

Відповідні рішення з'явилися в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє Громадське.

Суд визнав, що люстрація посадовців була безпідставною, а їх причетність до узурпації влади президентом-утікачем Віктором Януковичем не довели.

Суд зобов'язав Генпрокуратуру виключити Кавуна та Купера з реєстру люстрованих осіб Міністерства юстиції. Також ГПУ зобов'язали виплатити за вимушені прогули Дмитру Кавуну 951 тисячу гривень, а Олегу Кіперу — 805 тисяч гривень.

Читайте також: Суд поновив на посаді люстрованого у 2014 році заступника Генпрокурора

Як повідомлялося, Кіпера й Кавуна звільнили 23 та 24 жовтня 2014 року. Розгляд справи про поновлення Кавуна зупинили 22 лютого 2015 року і почали розглядати її знову 5 вересня 2019 року.

У 2014 році Кавуна та Кіпера внесли до списку осіб, яким заборонено обіймати посади в органах державної влади у зв'язку з законом про люстрацію. Заборона мала діяти до 2024 року.

6 вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначив своїм радником на громадських засадах колишнього заступника прокурора у Харківській області Дмитра Кавуна.

Розгляд справи Кіпера зупинили у грудні 2014 року, а відновили цьогоріч 29 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-