USAID надала Україні 11 передавачів для мовлення на окуповані території

USAID надала Україні 11 передавачів для мовлення на окуповані території

Укрінформ
Для розширення українського телевізійного мовлення на непідконтрольних уряду територіях і в районах, що межують з ними, розмістять 11 передавачів, переданих Україні в межах спільного проєкту з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
Про це повідомив на пресконференції в Укрінформі член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

“На підтримку розбудови українського телерадіомовлення на межі з тимчасово окупованими територіями народ США в особі USAID передає українській державі 11 потужних нових цифрових передавачів стандарту DVB-T/T2”, - зазначив він.

За його словами, проєкт був започаткований комісією при Міністерстві інформаційної політики у 2018 році й перейшов у фінальну стадію — встановлення передавачів буде завершено найближчими місяцями.

Костинський нагадав, що через захоплення в 2014 році комунікаційної інфраструктури - стратегічних веж, обладнання, українських частот, - частина навіть підконтрольної уряду території залишилася без українського телебачення.

“Але з початком роботи комісії у 2015 році і за ці чотири роки були встановлені 4 нові потужні передавачі в найбільш складних районах Донецької, Луганської та Херсонської областей”, - наголосив член Нацради.

А у 2018 році Нацрада спільно з Міністерством інформаційної політики, Українським державним центром радіочастот, Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення розробила план розміщення 11 потужних передавачів для забезпечення килимового поширення цифрового сигналу українських телеканалів вздовж лінії розмежування та на межі з Кримом, зазначив Костинський.

“Фактично, йшлося про створення прообразу державної мережі цифрового телебачення на Сході та Півдні країни з метою комплексного вирішення проблем національної безпеки в інформаційній сфері. Цей проєкт, за нашими планами, має поставити крапку в розбудові цифрового телебачення на Сході і на Півдні, і цей проєкт був підтриманий USAID”, - розповів він.

У свою чергу, колишній перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова зауважила, що це “найпотужніший проєкт, такий акт підтримки, акт солідарності, який дозволяє нам забезпечити килимове покриття”.

Читайте також: Нацрада створила робочу групу із захисту інформаційного простору України

“Інші 7 (передавачів - ред.) протягом певного періоду будуть доїжджати і так само встановлюватися на межі з окупованими територіями, і це дозволить нам зробити сигнал більш якісним”, - сказала Джапарова.

Вона додала, що у 2020 році планується побудувати 150-метрову вежу в Попаснянському районі Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-