В Анкарі відбувся урочистий прийом з нагоди річниці Незалежності України

В Анкарі відбувся урочистий прийом з нагоди річниці Незалежності України

Фото
Укрінформ
У столиці Туреччини відбувся прийом, присвячений 28-й річниці незалежності України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Київ та Анкара вибудовують відповідне стратегічне партнерство, що ґрунтується на політичному порозумінні, економічній взаємодоповнюваності, прагматизмі та спільних інтересах у регіоні – мирі та безпеці. Формула «перемога-перемога» у відносинах - це про наші країни», - зазначив у своєму виступі Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

Прийом в Анкарі з нагоди річниці Незалежності України / Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Він висловив упевненість у подальшому ефективному розвитку українсько-турецьких відносин у всіх сферах, а також нагадав про участь Туреччини й особисто президента Реджепа Таїпа Ердогана у звільненні двох політичних бранців Кремля - Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова.

«Україна – один з найважливіших стратегічних партнерів Туреччини з точки зору політичних, торговельних зв’язків. Ми раді, що наші відносини підтримуються на найвищому політичному рівні… Наші президенти поставили перед нами мету – збільшити товарообіг між країнами спочатку до $10 млрд, а в майбутній перспективі – до $20 млрд», - наголосила своєю чергою міністр торгівлі Туреччини Рухсар Пекджан.

Читайте також: Туреччина підтвердила незмінність позиції щодо анексії Криму

За її словами, відносини між Україною та Туреччиною не обмежуються торгівлею, а розвиваються в інших сферах, відкриваючи нові перспективи для співпраці.

Прийом відкрив концерт оркестру під керівництвом шеф-диригента Київського камерного оркестру Національної філармонії України Наталії Пономарчук за участі відомого скрипаля Дмитра Ткаченка.

«Торік одне з місць на прийомі було порожнім. То було місце, залишене для Олега Сенцова, - українського режисера, який перебував в ув’язненні. Це місце символізувало наше очікування на звільнення Олега Сенцова та інших в’язнів Кремля. І нині дозвольте мені поділитися гарною новиною: 35 ув’язнених, включаючи режисера Олега Сенцова, журналіста Романа Сущенка, повернулися додому», - наголосила дружина Надзвичайного і Повноважного Посла України в Туреччині Тетяна Сибіга.

Читайте також: Обмін полоненими: Анкара вітає конструктивний підхід України та РФ

Концерт оркестру пройшов у супроводі світлового шоу, яке дозволило глядачам поринути в історію України від прадавніх часів до наших днів. Також у ньому взяла участь турецька музична група Arpanatolia та український інструментальний колектив B&B Project.

Прийом з нагоди 28-ї річниці незалежності України в Анкарі проводиться традиційно у вересні. Захід цього року відвідали більше тисячі людей.

Як повідомляв Укрінформ, 24 серпня День Незалежності українці в Анкарі відзначили біля головної вежі міста Атакюле - символу столиці Туреччини, який з нагоди свята підсвітили жовто-синіми барвами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-