Папа-емерит Венедикт XVI прийняв делегацію Синоду УГКЦ

Папа-емерит Венедикт XVI прийняв делегацію Синоду УГКЦ

Фото
Укрінформ
Папа-емерит Венедикт XVI у монастирі Mater Ecclesiae у Ватикані прийняв делегацію священного Синоду єпископів Української греко-католицької церкви, який відбувся у Римі 1-10 вересня.
Про це йдеться у повідомленні на сайті УГКЦ.

"10 вересня в монастирі Матер Еклезіа папа-емерит Венедикт XVI прийняв делегацію священного Синоду єпископів УГКЦ, який проходив у Римі з 1-10 вересня. Разом із Блаженнішим Святославом папу-емерита відвідали митрополити та секретар Синоду єпископів УГКЦ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прийняв українських архієреїв монсеньйор Георг Гайнсвейн, префект папського двору та особистий секретар папи-емерита Венедикта XVI.

"Незважаючи на фізичну слабкість, святіший отець бажав зустрітися з українськими єпископами", - зазначив єпископ Гайнсвейн, вітаючи гостей у монастирі Mater Ecclesiae на території Ватикану, де проживає папа-емерит.

Папа-емерит Венедикт XVI прийняв делегацію Священного Синоду Єпископів УГКЦ / Фото: Медіаресурс УГКЦ

На початку аудієнції Блаженніший Святослав представив Його Святості митрополитів УГКЦ з різних континентів світу та секретаря Синоду УГКЦ. Він розповів йому про роботу Синоду та пояснив головну тему, над якою роздумували синодальні отці: "Сопричастя і єдність у житті та служінні УГКЦ". "Саме тут, у Римі, наші єпископи зібралися на Синод, щоб засвідчити нашу єдність із наступником апостола Петра", - йдеться у повідомленні.

Блаженніший Святослав також розповів папі-емериту про глобальний вимір УГКЦ, її відкритість для всіх, хто бажає "жити духовністю візантійської традиції у її єдності з усією католицькою церквою". Папа-емерит Венедикт XVI поцікавився, зокрема, в українських єпископів з діаспори про стан душпастирства у їхніх єпархіях в умовах сучасних міграційних викликів. Владика Борис Ґудзяк, архиєпископ і митрополит Філадельфійський, розповів папі-емериту про розвиток Паризької єпархії, а також про своє нове служіння вірним УГКЦ в США.

"Окрему увагу у спілкуванні із Його Святістю було присвячено ситуації в Україні, зокрема звільненню політичних в’язнів Кремля. Папа-емерит виявив свою обізнаність із ситуацією в Україні та запевнив в особистій підтримці та постійних молитвах за мир в Україні", - йдеться у повідомленні.

На завершення аудієнції з єпископами УГКЦ Венедикт XVI говорив про необхідність плекати єдність у "сучасному поділеному та розпорошеному світі". "

Читайте також: На Прикарпатті понад 15 тисяч вірян молилися за мир в Україні

Синод єпископів УГКЦ проходив у Римі, в Українській колегії святого Йосафата, 1-10 вересня. Місце Синоду вибране невипадково, адже головною темою синодальних засідань було «Сопричастя і єдність у житті та служінні УГКЦ». Синод розпочався Архієрейською божественною літургією у соборі святої Софії в Римі з нагоди 50-річчя освячення цієї святині. Наступного дня синодальних отців прийняв святіший отець Франциск, а завершилися робочі засідання аудієнцією в папи-емерита Венедикта XVI.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-