ДБР розслідує жорстоке поводження працівників СБУ із затриманим

ДБР розслідує жорстоке поводження працівників СБУ із затриманим

Укрінформ
У ДБР розпочали досудове розслідування за фактом можливих протиправних дій працівників Служби безпеки України - жорстокого поводження із затриманим.

Про це повідомляє сайт ДБР.

"Слідчі центрального апарату Держаного бюро розслідувань розпочали досудове розслідування за повідомленням голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільди Богнер щодо можливих протиправних дій працівників Служби безпеки – жорстокого поводження із затриманим", - йдеться у повідомленні.

За інформацією голови моніторингової місії ООН, у квітні 2016 року працівники СБУ затримали громадянина. Під час затримання йому на голову надягнули мішок, відвезли у лісосмугу та побили – унаслідок він дістав тілесні ушкодження та опинився в лікарні.

У моніторинговій місії додають, що працівники СБУ хотіли приховати свій злочин, тож погрозами змушували затриманого підписати потрібні процесуальні документи в лікарні.

Читайте також: ДБР оголосить конкурс на 268 оперативників

ДБР почала досудове розслідування за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-