Комітет ВР рекомендує депутатам прийняти законопроєкт про безпеку на дорогах

Комітет ВР рекомендує депутатам прийняти законопроєкт про безпеку на дорогах

Укрінформ
Комітет з питань транспорту та інфраструктури ВР рекомендував прийняти за основу та в цілому проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг», який запровадить систему правового аудиту безпеки на автомобільних дорогах.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

“9 вересня 2019 року Комітет з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України рекомендував прийняти за основу та в цілому проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління безпекою автомобільних доріг» (реєстр. № 1061 від 29.08.2019 р.), який був визначений Президентом як невідкладний”, - йдеться у повідомленні.

Законопроєкт передбачає впровадження в Україні правового регулювання аудиту безпеки автомобільних доріг шляхом незалежної, детальної, системної, технічної оцінки інженерних рішень щодо складових автомобільних доріг.

Зазначається, що аудит безпеки буде здійснюватися на всіх етапах будівництва доріг від планування до введення в експлуатацію та під час експлуатації і стане обов’язковим на міжнародних та національних автомобільних дорогах.

Читайте також: Лічильну комісію Ради очолив депутат від "Слуги народу"

В пресслужбі відомства додають, що аудит безпеки в Україні полягає в запровадженні стандартів та процедур проєктування безпечних доріг і попередженні місць концентрації ДТП, покращенні організації та безпеки руху і в зменшенні економічних втрат у зв’язку із загибеллю або пораненням людей під час дорожньо-транспортних пригод.

На думку директора Команди підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури Ірини Кошель, запровадження такого аудиту в Україні сприятиме інтегруванню українських автомобільних доріг загального користування в міжнародну мережу автомобільних доріг з високим рівнем безпеки дорожньої інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-