Латвія прийняла на реабілітацію учасників АТО - Нацгвардія

Латвія прийняла на реабілітацію учасників АТО - Нацгвардія

Фото
Укрінформ
До Латвії з аеропорту "Бориспіль" у понеділок вирушили на реабілітацію українські військові, серед них — один чинний представник Нацгвардії України, ще двоє проходили службу в НГУ у 2014-2015 роках.

Про це повідомляє пресслужба Нацгвардії.

"9 вересня з міжнародного аеропорту «Бориспіль» для проходження медичної реабілітації вирушили троє представників Національної гвардії України — один чинний офіцер та двоє бійців, які проходили службу в НГУ упродовж 2014-2015 років. До кінця поточного місяця своє здоров’я гвардійці відновлюватимуть в Латвійській Республіці", - зазначили у Нацгвардії.

Наголошується, що троє нацгвардійців, які проходитимуть реабілітацію, свого часу брали участь у проведенні АТО в Донецькій та Луганській областях. У ході виконання бойових завдань вони отримали поранення різного ступеня тяжкості, що спричинило ампутацію деяких частин тіл. Після цього нацгвардійці проходили лікування як у державних лікувальних закладах, так і за кордоном; кожен з них станом на сьогодні користується протезами.

Читайте також: Латвія готова прийняти на реабілітацію звільнених з полону в РФ українських політв'язнів

Медичне відновлення нацгвардійці проходитимуть в Національному реабілітаційному центрі «Вайварі», який знаходиться у місті Юрмалі. Саме цей лікувальний заклад спеціалізується на відновленні ортопедичних можливостей людей, які отримали пошкодження кінцівок тіла та користуються протезами.

"Також разом з гвардійцями відновлення проходитимуть побратими зі Збройних сил України", - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що один з тих, хто проходитиме реабілітацію - Олег Петренко, колишній контрактник окремого загону спеціального призначення «Азов» маріупольського полку Нацгвардії. У листопаді 2015 року він отримав бойову травму правої кисті, що пізніше спричинило ампутацію трьох пальців. Невдовзі Петренко проходив протезування в Італії завдяки фінансуванню Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО. Наразі він — один з тих, хто вирушив на реабілітацію до Латвії. Ветеран переконаний, що відновлення піде йому на користь.

Читайте також: На Дніпропетровщині відкрили реабілітаційний центр для військових

Реабілітація у Юрмалі стала можлива завдяки програмі уряду Латвії щодо медичної реабілітації для військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які брали участь у проведенні антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил).

Як повідомлялося, від початку участі військових Національної гвардії у АТО (ООС) майже сто військових пройшли медичну реабілітацію за кордоном.

Фото Олексія Павлюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-