Махінації з офшором: арештована у РФ українка виявилась співробітницею

Махінації з офшором: арештована у РФ українка виявилась співробітницею "НІБУЛОНу"

Укрінформ
Громадянка України Інна Пікалова, яку заарештували у Москві за підозрою причетності до справи Михайла Абизова, ексміністра Росії у справах Відкритого уряду, виявилася головним бухгалтером філії «Новопсковська» компанії «НІБУЛОН» у Луганській області.

Про це повідомили у пресслужбі компанії, додавши, що її арешт став повною несподіванкою для працівників «НІБУЛОНу».

«У ЗМІ з’явилася інформація про арешт Басманним судом Москви (РФ) громадянки України Інни Пікалової у справі проти ексміністра Росії у справах Відкритого уряду М. Абизова. Ця новина стала для нас прикрою несподіванкою, адже за роки її роботи (з 2011 року) в компанії жодних порушень чи інших негативних фактів не було виявлено. Пікалова працює на посаді головного бухгалтера філії «Новопсковська» компанії «НІБУЛОН» у Луганській області», - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що жодному члену команди не було відомо про її зв’язки з вищеназваним громадянином РФ та про, нібито, участь у шахрайських схемах. Та й у побуті її спосіб життя нічим не відрізняється від життя середньостатистичного мешканця районного центру.

До роботи у «НІБУЛОНі» жінка працювала головним бухгалтером у Новопсковському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Державній контрольно-ревізійній службі в Луганській області, Сєвєродонецькій філії АБ "Укркомунбанк" та АБ" Укркомбанк" м. Луганськ (пізніше перейменовано на ПАТ "Український комунальний банк").

У «НІБУЛОНі» також розповіли, що у суботу 31 серпня о 13:00 жінка пішла додому. 2 вересня керівництву філії зателефонував її чоловік та повідомив, що дружина перебуває на лікарняному. А 3 вересня, майже паралельно з появою інформації у пресі, чоловік Інни повідомив керівництво, що насправді дружина 31 серпня була заарештована на території РФ, але не міг назвати причин арешту.

За словами чоловіка Інни, вони після роботи поїхали до своїх родичів, які мешкають у населеному пункті, що межує з кордоном України та РФ. Перетинали кордон вони законним шляхом - через державний кордон України. Тож, за його словами чоловіка, чутки про нібито перетин ними кордону через територію ЛНР не відповідають дійсності. Провівши кілька годин зі своїми родичами, вони поверталися додому. І тоді його пропустили до України, а дружину затримали без пояснень.

Читайте також: Нібулон за 2018 рік сплатив 870 мільйонів податків та зборів

«За 28 років діяльності «НІБУЛОНа» ми вже неодноразово стикалися з ситуаціями, коли проти співробітників і компаній, в т. ч. і на території РФ, намагалися незаконно фабрикувати кримінальні справи з метою досягнення тих чи інших цілей, створювалися компанії-двійники. Тож, якщо провина Пікалової буде доведена, компанія відреагує відповідно до українського законодавства. Сподіваємося, що компетентні органи України активно долучаться до цієї справи», - додали у пресслужбі компанії.

Як уже повідомляв Укрінформ, 2 вересня Басманний суд Москви заарештував на два місяці громадянку України Інну Пікалову, яка може стати ключовою фігуранткою кримінальної справи Михайла Абизова, міністра з координації діяльності "Відкритого уряду" (2012-2018). Пікаловій висунуто обвинувачення за частиною 2 статті 210 Кримінального кодексу України (участь у злочинному співтоваристві) і частиною 4 статті 159 КК (шахрайство в особливо великому розмірі).

Затримана, нібито, частково визнала свою вину, пояснивши, що «була іграшкою в чужих руках».

А трохи раніше, 20 серпня, компанія «НІБУЛОН» заявила, що не має на території Російської Федерації будь-яких рахунків, майна чи підприємств. А однойменна фірма, яка з'явилася в інтернеті, - фейк і спроба дискредитації підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-