В Україні вийде друком новітній посібник з викладання розмовного івриту

В Україні вийде друком новітній посібник з викладання розмовного івриту

Укрінформ
Вчена рада Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського затвердила та рекомендувала до друку методичні вказівки з проведення зустрічей Всеукраїнського проєкту "Клуб розмовного івриту «А поговорити?!»".
Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Асоціації єврейських організацій та громад України (ВААД).

“Ці методичні рекомендації є першою в історії викладання мови іврит спробою відійти від звичної, яка багато років застосовується, ізраїльської методики викладання цієї мови як в Ізраїлі, так і в країнах діаспори. Ця методика передбачала, що основний акцент робиться на сухій подачі словникових конструкцій або граматики без можливості закріплення набутих знань у вільній розмові, практично, без залучення івритомовних спікерів”, - зазначили у пресслужбі.

У методичному посібнику його упорядниця, випускниця Київського державного лінгвістичного університету Ксенія Єрофєєва описує всю незвичність і новизну програми, її відмінність від класичного викладання цієї мови, а також дає практичні поради щодо створення унікальної, теплої атмосфери розмовного клубу.

Окрім того, у посібнику наведені найрізноманітніші - звичні і нестандартні - теми для обговорення, які можуть бути однаково цікаві учасникам з різним рівнем словникового запасу.

Також становлять інтерес статті модераторів Клубів розмовного івриту - викладачів івриту Людмили Шапіро (Мелітополь) та Олени Гребельної (Чернівці), де вони дають практичні рекомендації для початківців-модераторів у проведенні зустрічей і пошуку нових ідей.

Затверджена методика проведення «Клубів розмовного івриту» є абсолютно новою, наголосили у ВААДі.

Посібники рекомендуватимуть до використання як для факультативу, так і для включення у базовий навчальний план викладання мови іврит у вищих навчальних закладах.

Методичні вказівки готуються до друку першим тиражем у 100 примірників і будуть направлені у виші як України, так і за кордон.

Програма Клуб розмовного івриту «А поговорити?!» працює у Києві з 2016 року завдяки підтримки ВААДу України.

У 2018 році за підтримки Голландського гуманітарного фонду та Всесвітньої конфедерації об’єднаних сіоністів (КОС) було відкрито відділення Клубу у Чернівцях, Мелітополі, у вересні 2019 року за підтримки Фонду дружби відкриваються Клуби розмовного івриту у Харкові та Львові.

Читайте також: Україна та Ізраїль підписали документи — фермерство, вивчення івриту та української

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту в Україну Прем’єр-міністра Держави Ізраїль Біньяміна Нетаньягу було підписано Угоду між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти Держави Ізраїль про сприяння вивченню мови іврит у закладах освіти України та вивченню української мови у закладах освіти Держави Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-