У справі російського міністра московський суд відправив під арешт українку

У справі російського міністра московський суд відправив під арешт українку

Укрінформ
Басманний суд Москви заарештував на два місяці громадянку України Інну Пікалову, яка може стати ключовою фігуранткою кримінальної справи Михайла Абизова, міністра з координації діяльності "Відкритого уряду" (2012-2018).

Про це повідомляє Коммерсант.

«Громадянка України Інна Пікалова, заарештована вчора (2 вересня - ред.) Басманним райсудом, може виявитися ключовим фігурантом у справі ексміністра «Відкритого уряду» Михайла Абизова. Свого часу вона очолювала кіпрський офшор, який використовувався для угод з підконтрольними пану Абизову структурами», - йдеться у повідомленні.

Пікаловій висунуто обвинувачення за частиною 2 статті 210 Кримінального кодексу України (участь у злочинному співтоваристві) і частиною 4 статті 159 КК (шахрайство в особливо великому розмірі). За даними слідства, в 2012-2013 роках вона була номінальним керівником зареєстрованої в Лімасолі компанії Blacksiris Trading Limited. У Слідкомі РФ вважають, що цей офшор був підконтрольний Абизову і використовувався ним для шахрайських оборудок.

Затримана частково визнала свою вину, повідомивши, що «була іграшкою в чужих руках».

Повідомляється, що Пікалову затримали у Воронезькій області, в яку вона «добровільно» приїхала з окупованої частини Луганської області. Однак адвокати затриманої вважають, що «до її раптового візиту могли бути причетні спецслужби Росії та "ЛНР".

Читайте також: У "Лефортово" взяли передачі для Сущенка і ще 31 політв'язня

Абизов був міністром РФ з координації діяльності «Відкритого уряду» з 21 травня 2012 року по 18 травня 2018 року. У 2018 році призначений на посаду радника президента РФ. У березні 2019 року заарештований судом в Росії за обвинуваченням у розкраданні і виведенні за кордон 4 млрд рублів (близько 60 млн доларів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-