У

У "Лефортово" Медведчук відвідав Карпюка і Клиха, але туди не пустили їх адвокатів

Укрінформ
Співголова парламентської фракції "Опозиційна платформа-За життя" Вадим Рабинович і член фракції Віктор Медведчук відвідали в московському СІЗО "Лефортово" українських політв'язнів Миколу Карпюка і Станіслава Клиха.

Про це повідомляє пресслужба політичної сили.

"30 серпня народні депутати ВР IX скликання Віктор Медведчук і Вадим Рабинович прилетіли в Москву, в "Лефортово", де відвідали Миколу Карпюка і Станіслава Клиха", - йдеться у повідомленні.

Депутати розповіли, що передали Карпюку і Клиху привіти від родичів, українське сало й український хліб.

За словами Медведчука, приїзд до Москви - це "гуманітарна акція".

Читайте також: Данилюк про обмін ув'язнених: Будемо коментувати, коли це відбудеться

Рабинович висловив сподівання, що список незаконно утримуваних в РФ українців, повернутих в Україну, поповниться "вже найближчим часом".

За даними "Медузи", натомість в московський слідчий ізолятор “Лефортово” 30 серпня не допустили адвокатів засуджених українців Володимира Балуха і Олександра Кольченка.

Як відомо, в 2016 році українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і в 1994-1995 роках воювали у складі бандформувань у Чечні.

Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Пізніше стало відомо, що стан його психічного здоров'я сильно погіршився через тортури у в'язниці. За словами матері Клиха, Станіслава катували в Росії, змушуючи свідчити проти експрем'єра Арсенія Яценюка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-