Шуфрич каже, що обшуки у приміщеннях

Шуфрич каже, що обшуки у приміщеннях "Суспільного" призупинили

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради зі свободи слова Нестор Шуфрич відстежує ситуацію, що склалася у зв'язку з обшуками у приміщенні та оселях працівників ПАТ "НСТУ".

Про це йдеться у заяві пресслужби Шуфрича.

"Отримали інформацію, що обшук проводиться також вдома у голови правління НСТУ Зураба Аласанії. На моє звернення приїхати до нього під час проведення слідчих дій представники адміністрації каналу повідомили, що у нього відповідні дії закінчилися. На моє запитання, як проводились ці слідчі дії, представник адміністрації каналу сказав, що за попередньою інформацією, некоректних дій з боку слідчих не спостерігали", - зазначив керівник комітету.

За його словами, він готовий приїхати на телеканал, "якщо слідчі вирішать розширити свої слідчі дії", щоб бути присутнім при цьому.

Читайте також: Держбюро розслідувань назвало причину обшуків в офісі “Суспільного”

Шуфрич повідомив, що зустрівся зі слідчими СБУ та ДБР і представниками адміністрації каналу. Слідчі надали інформацію, що у виробничих приміщеннях студій обшуки не проводяться та не плануються, загрози призупинення діяльності каналу нема.

Окрім того, за його словами, обшук в адміністративних приміщеннях телеканалу призупинено, оскільки представники адміністрації каналу погодились добровільно надати документи згідно з наданим слідством переліком відповідно до ухвали суду.

Також, зазначив Шуфрич, прийнято рішення в такий самий спосіб отримати документи, які цікавлять слідство, з благодійного фонду, що співпрацює з адміністрацією каналу.

Читайте також: Держбюро розслідувань проводить обшуки у Національній суспільній телерадіокомпанії

"Слідчі надали інформацію, що сьогодні не мають намірів вилучати техніку та обладнання. Станом на 11.30 у адміністрації каналу немає застережень щодо проведення обшуку", - наголосив депутат.

Як повідомляв Укрінформ, до головного офісу UA:Суспільне мовлення, телецентру "Олівець" прийшли з обшуком представники Державного бюро розслідувань у супроводі працівників Служби безпеки України.

Державне бюро розслідувань повідомило, що проводить обшуки у приміщенні ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" в межах розслідування про отримання хабара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-