У нападі на журналістів

У нападі на журналістів "112 Україна" підозрюють трьох осіб

Укрінформ
У нападі на знімальну групу каналу "112 України", який стався 28 серпня на місці незаконної порубки лісу в державному лісгоспі "Гутянський" Золочівського району Харківської області, підозрюються троє місцевих мешканців.

Про це журналістам розповів керівник Дергачівської місцевої прокуратури Андрій Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нападі на журналістів та перешкоджанні їх професійній діяльності підозрюються троє місцевих мешканців. Одному з фігурантів,1987 р.н., оголошено підозру за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (ч. 3 ст. 171 КК України). Ще двом особам, 1986-го та 1961 р.н., інкримінується, окрім перешкоджання журналістській діяльності, також насильство щодо журналіста (ч. 2 ст. 345-2 КК України). Вони затримані в порядку ст. 208 КПК України", - зазначив Кравченко.

За уточненими даними, додав він, 28 серпня знімальна група у складі журналіста й двох операторів в рамках підготовки інформаційного матеріалу проводила зйомки поблизу лісопереробного підприємства в Золочівському районі області.

"Роботі медійників перешкоджали кілька місцевих мешканців. Зокрема, чоловіки заважали здійсненню відеозапису, закриваючи об’єктиви камер та штовхаючи дівчину-оператора. Окрім того, з метою перешкоджання роботі журналістів, підозрювані випустили повітря з коліс автомобіля, на якому прибула знімальна група, і розгойдували машину", - сказав Кравченко.

За його словами, 26-річний журналіст телеканалу намагався фільмувати події на камеру мобільного телефону. "Побачивши це, чоловіки наздогнали його, повалили на землю й вибили з рук гаджет. Нападники завдали потерпілому тілесні ушкодження. За висновками медиків, у журналіста забій внутрішніх органів та синці", - уточнив Кравченко.

За його словами, на даний час прокуратурою та поліцією готуються клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним.

Досудове розслідування триває, проводиться комплекс слідчих і процесуальних дій.

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня о 12:55 невідомі здійснили напад на знімальну групу телеканалу "112 Україна" на території лісгоспу "Гутянський". На місце події прибули працівники Золочівського та Дергачівського відділів поліції, а також сили спецпризначенців. На місці події був присутній керівник державного лісгоспу "Гутянський" Віктор Сиса, та його охоронці.

Читайте також: У Чернігові побили журналіста

На місці події затримано близько 50 людей. Кримінальні провадження відкрито за чотирма статтями: ст. 171 (перешкоджання законній діяльності журналістів), ст. 293 (групове порушене громадського порядку), ст. 345 прим. (погроза або насильство щодо журналіста) та ст. 347 прим. (умисне знищене або пошкодження майна) ККУ.

Того ж дня детективи НАБУ здійснили обшук у керівника лісгоспу "Гутянський", причому, довелося викликати поліцію, бо власник житла чинив опір. Слідчі дії санкціоновані в межах розслідування зловживань під час продажу деревини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-