Звільнені українські моряки вже в Києві - ЗМІ

Звільнені українські моряки вже в Києві - ЗМІ

Укрінформ
Українських моряків вже доставили до Києва в рамках українсько-російського обміну.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на рідних одного з моряків.

За їх інформацією, родичів поставили до відома, що "моряки вже в Україні", однак не уточнили, де саме.

"Ми отримали таку інформацію і терміново виїхали в Київ", – розповів співрозмовник Крим.Реалії, зазначивши при цьому, що "зустріч в аеропорту не планується".

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Читайте також: Сущенко етапували до Москви кілька днів тому — захисник
Як повідомлялося, 25 листопада 2018 російські силовики біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-Морських Сил України: катер "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії "суд" в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони містяться в московському СІЗО.

24 січня 2019 Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії звертатися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Суд ООН по морському праву 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити і дати можливість повернутися в Україну 24 захоплених моряків і 3 кораблям.

Росія заявила, що не визнає компетентність цього вироку, і позиція Кремля щодо звільнення українських моряків не змінилася.

17 липня в Москві відбулося засідання про продовження арешту українським військовополоненим. Суд продовжив арешт 21 моряку до 24 жовтня, а трьом пораненим (Андрію Артеменко, Андрію Эйдеру, Василю Сороці) - до 26 жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-