Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Слава Ілону Маску!

Слава Ілону Маску!

Блоги
Укрінформ
Одна з компаній Ілона Маска винайшла та розробила контентний #SkyNet

По-перше, це дуже логічно, бо перш ніж завоювати людство, машини, скоріше за все, відберуть у нього розум - єдиний інструмент, яким воно ще змогло б пручатися.

По-друге, це черговий символ розмиття функції журналістики, як контентного посередника між реальністю і споживачем. Роботизація виробництва згубить не тільки робочі професії. Під каток майбутнього потраплять і юристи, і журналісти.

По-третє, найголовніше, що розвивається тренд боротьби з фейковими новинами за допомогою AI та machine learning...

За моїми оцінками, знизити негативний імпакт фейк-ньюз на 50-60% по всьому світі можна за допомогою програмних засобів.

Вартість розробки такого мультилінгвістичного засобу коливається в межах 20-24 мільйони доларів, що, за великим рахунком, ніщо для каліфорнійських стартапів.

Я якось став свідком, як компанія InfoArmy, в яку було інвестовано $18,5 млн, прогоріла менш ніж за півтора роки.

Діп-консьорн визиває той факт, що ніхто у світі цього ще не зробив. І тут як з відновлювальною енергетикою. Електрокари починають масово входити в наш побут лише тому, що у 70-90-х роках минулого століття світове нафтове лоббі не допустило цього.

Сильним світу цього невигідно, щоб інформаційний простір став прозорим. Ні Трампу (який тепер може назвати CNN "фейк-ньюз"), ні Джонсону (кампанія по референдуму щодо Брекзіт грунтуввлася частково на перекручених фактах), ні, тим більше Путіну - просто непотрібно, щоб люди могли отримати від AI миттєву оцінку об'єктивності інформації.

Але років через 7-12 це докорінно зміниться.

Дмитро Золотухін, Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-