Супрун обурилася поведінкою Дубінського

Супрун обурилася поведінкою Дубінського

Укрінформ
Поведінка новообраного депутата від партії “Слуга народу” Олександра Дубінського свідчить про те, що сексизм — його усвідомлена позиція.

Такий коментар розмістила у Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

“Коли майбутній народний депутат починає свою діяльність з відвертої зневаги до жінок — це сумне видовище. Якщо це Олександр Дубінський — це очікуване сумне видовище. Вчора мережу обурила вимога від нього до потенційних помічників: “дівчат, нижчих за 175 см, не турбувати”. Усі бачать в такій мові сексизм та об’єктивацію, бо це вони і є”, - написала вона.

Також Супрун вважає, що реакція Дубінського на критику користувачів соцмережі демонструє, що сексизм — його усвідомлена позиція: “пізніше Дубінський прокоментував, що люди навколо, які почали його критикувати, не мають почуття гумору, не здатні відсторонено подивитися на ситуацію та всюди бачать сексизм. Схоже народний обранець не усвідомлює, що, навіть назвавши це “жартом”, він не знімає з себе відповідальності за образу. Більше того, невизнання помилки свідчить про те, що сексизм — його усвідомлена позиція”.

Супрун вважає, що така поведінка неприпустима для людини, яка представлятиме інтереси народу України, “навіть у форматі жарту”. Та не рекомендує “йти працювати помічником чи помічницею до таких персонажів”.

Також Супрун порадила народним обранцям звернути увагу на трактування терміну “депутатська етика”, який містить заклик: “...завжди поважати честь і гідність інших народних депутатів, службових та посадових осіб і громадян; утримуватись від дій, заяв та вчинків, що компрометують його самого, виборців, Верховну Раду України, державу”.

Читайте також: Ледь не 2/3 мажоритарників - “слуги народу”: попередні дані ЦВК

У коментарях до цього допису Дубинський розмістив образливий для Супрун пост зі ще одним “жартом” нижче пояса.

Як повідомлялося, скандал у соцмережах викликав оголошений новообраним народним депутатом від “Слуги народу” Олександром Дубінським “конкурс” кандидаток на посаду помічниці. У Facebook він оприлюднив селфі в оточенні молодих дівчат, додавши прохання дівчатам “нижче 175 см не турбувати”. Користувачі соцмереж не оцінили “жарт” та звинуватили Дубінського у сексизмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-