Втеча ізраїльського наркобарона: співробітників СБУ перевіряють на поліграфі — Труба

Втеча ізраїльського наркобарона: співробітників СБУ перевіряють на поліграфі — Труба

Укрінформ
ДБР із застосуванням поліграфа допитує працівників СБУ за підозрою в причетності до організації втечі ізраїльського наркобарона, затриманого в аеропорту “Бориспіль”.

Про це у Telegram повідомив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

"Пам’ятаєте історію екстрадиції ізраїльського наркобарона? Відео з "Борисполя", де він тікає від працівників СБУ, точно серед популярних за кількістю переглядів серед українців. Маю новини щодо продовження цього практично голлівудського епізоду. ДБР перевіряє можливу причетність працівників СБУ до організації втечі затриманого. В рамках досудового розслідування цього кримінального провадження наші спеціалісти сьогодні допитують причетних осіб із застосуванням поліграфа", - написав Труба.

До цього він додав, що така практика не є ексклюзивною і досить успішно використовується в світі. "Дослідження, проведені Американською асоціацією операторів поліграфа, стверджують, що одержана за його допомогою інформація у 87-96% випадків ефективно використовується в досудовому розслідуванні", - підкреслив директор ДБР.

Читайте також: Стало відомо, як "інтернет-наркокороль" утік від СБУ

Як повідомлялося, Амоса Дов Сільвера, якого звинувачують у створені міжнародної мережі торгівлі марихуаною "Телеграсс", мали екстрадувати до Ізраїлю 15 серпня. Однак він утік з аеропорту “Бориспіль” з-під охорони співробітників СБУ.

16 серпня його повторно затримали і провели екстрадицію.

Також були затримані троє співробітників СБУ, яких підозрюють у тому, що вони допомогли Дов Сільверу втекти з "Борисполя".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-