Кравчук каже, що парад до Дня Незалежності потрібен, але є “але”

Кравчук каже, що парад до Дня Незалежності потрібен, але є “але”

Відео
Укрінформ
Перший Президент України Леонід Кравчук вважає, що масштабний парад з нагоди Дня Незалежності України потрібно проводити лише в ювілейні дати.

Про це він сказав у п'ятницю на пресконференції в Укрінформі на тему: "Особливості відзначення 28-ї річниці Дня Незалежності України".

"Я думаю, що сам парад потрібний, але, можливо, тільки в ювілейні дати. Я не бачу потреби кожний рік проводити парад. Враховуючи що ми - молода країна, будуємось, можливо будемо святкувати круглу дату - 30-річчя. Тоді, можливо, потрібно більш широкий парад. Тобто для круглих дат він потрібен", - сказав Кравчук.

За його словами, Україна проведе великий парад тоді, коли завершиться війна на Донбасі.

"Я думаю, що ми зробимо величезний парад, коли завершиться війна і буде мир на Донбасі. Це буде не просто парад, це буде всенародний марш, на чолі з парадом. Це буде щось велике і надзвичайне, і я хочу брати в цьому участь. І я вірю, що війна завершиться зараз швидко. Є перші "симптоми", які дозволяють мені це говорити", - зазначив Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив про рішення скасувати військовий парад на День Незалежності 24 серпня, а зекономлені кошти у сумі 300 млн грн передати на виплату премій військовим.

Читайте також: Разумков назвав комітет, якому “Слуга народу” пропонує передати питання Донбасу

Згодом в Офісі Президента заявили, що замість параду відбудеться Хода гідності за участю глави держави. Режисерами дійства стали Алан Бадоєв і Олена Коляденко.

Водночас представники низки ветеранських організацій заявили, що організують у День Незалежності свій "Марш захисників України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-