Ситник анонсував

Ситник анонсував "цікаві справи" щодо високопосадовців

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що співпраця з СБУ значно поліпшилась останнім часом, і у звʼязку з цим анонсував на найближчий час "цікаві справи" щодо високопосадовців.
Про це він сказав на пресконференції в Укрінформі.

Приємно відзначити те, що нарешті з'явилась можливість не воювати зі всіма..., а мати гарну співпрацю. Є певний прогрес у відносинах з СБУ. Зокрема, це стосується справи Роттердам плюс”, - сказав Ситник.

Він пояснив, що, зокрема, була проблема у висновках експертизи, через відсутність яких неможливо було оголосити підозру. Але днями цей висновок був отриманий СБУ і тому вчора перші шість підозр було оголошено. “Радий, що співпраця з СБУ по багатьох напрямках налагодилась. Є цікаві матеріали щодо високопосадовців, чого не було з моменту створення НАБУ. Зараз є дійсно цікаві напрацювання і я сподіваюсь, що ви про них скоро почуєте”, -підкреслив Ситник.

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня Національне антикорупційне бюро України оголосило ексголові НКРЕКП Дмитру Вовку та ще п’ятьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд гривень збитків.

За даними пресслужби НАБУ, зокрема, йдеться про: ексголову НКРЕКП; чинного директора державного підприємства «Оператор ринку» (на момент запровадження «Роттердам+» - член НКРЕКП); начальника відділу НКРЕКП; керівника управління НКРЕКП; заступника комерційного директора однієї з приватних компаній групи - ключового оператора ринку теплогенерації України; директора департамента однієї з компаній зазначеної групи.

Читайте також: Ситник спростовує допит у ФБР у справі про втручання в американські вибори

Дії всіх шести осіб кваліфіковано за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем). Представникам приватних компаній інкримінують пособництво.

За даними НАБУ, одного з підозрюваних - ексчлена НКРЕКП - затримали. Місцезнаходження ще чотирьох - ексголови НКРЕКП та топ-менеджерів групи компаній наразі невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-