УПЦ МП створила

УПЦ МП створила "комісію з питань обміну полонених"

Укрінформ
Українська православна церква Московського патріархату створила "комісію з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених".
Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

"28 липня 2019 року, після Божественної літургії з нагоди 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі та дня пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулось засідання Священного Синоду Української Православної Церкви (МП), під час якого була створена комісія з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 15 червня 2019 року митрополит Онуфрій звернувся до Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з проханням сприяти у помилуванні та звільненні всіх українських полонених, які перебувають на території Російської Федерації. Також Онуфрій направив листа до Президента України Володимира Зеленського з проханням про відновлення процесу обміну полоненими, а також помилування і звільнення полонених, які знаходяться на території України.

Як повідомляє УПЦ МП, до комісії увійшли преосвященний архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, преосвященний єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської митрополії та протоієрей Владислав Діханов, голова синодального відділу Української православної церкви з соціально-гуманітарних питань.

Читайте також: УПЦ МП пропонує патріарху Варфоломію відкликати Томос

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в грудні 2018 року відбувся об'єднавчий церковний Собор, на якому створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія, який на той час був намісником предстоятеля УПЦ КП Філарета. У ході Собору до складу новоствореної церкви увійшли Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та окремі єпископи УПЦ Московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-