Україна вперше святкує День хрещення Русі, маючи свою церкву — Порошенко

Україна вперше святкує День хрещення Русі, маючи свою церкву — Порошенко

Відео
Укрінформ
Україна вперше святкує День хрещення Русі, маючи свою Православну церкву.

Про це п'ятий Президент України Петро Порошенко заявив після Божественної літургії до 1031-ї річниці хрещення Руси-України, на якій він був присутній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Велике свято сьогодні. Україна вперше святкує День хрещення України-Руси святим рівноапостольним князем Володимиром, маючи свою Православну церкву України. Волею Господа, з великою любов’ю Господа до України і з великою любов’ю і вірою його всесвятості Вселенського Патріарха і Синоду Константинопольської церкви-матері, молитвами ієрархів наших і молитвами всіх українців Господь послав нам таку радість. І сьогодні справжнє велике наше національне українське свято. І ми молимося, всі ми молимося за Україну, і Господь почує наші молитви”, - сказав Порошенко.

Він також подякував українцям, які в грудні 2018 року молилися на Софійській площі під час Об’єднавчого собору, а також за молитви 6 січня, коли в Константинополі Православній церкві України було надано Томос про автокефалію.

“Нарешті, українська наша церква, Православна церква України постала рівною серед рівних у всьому світовому православ’ї, і точно буде визнана всім світовим православ’ям, і ми молимося за це, щоб це сталося якнайскоріше. Ми готові були чекати роки, десятиліття, століття, ми чекали цього, але Господь послав нам це зараз, і ми всі є свідкам народження нашої церкви. Отже, всіх зі святом хрещення, всіх хочу привітати з нашою церквою — Православною церквою України — автокефальною, помісною, нашою церквою”, - заявив п’ятий Президент.

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній подякував Петрові Порошенку за зусилля в отриманні томосу про автокефалію Православної церкви України.

Також п'ятий президент України опублікував привітання у Facebook.

“Єдність і духовна сила українського народу стали нашою найсильнішою зброєю у подоланні російської агресії. І так само, як ми захищаємо і зміцнюємо нашу державну незалежність, ми будемо зміцнювати нашу церкву, захищати нашу духовну свободу”, - заявив Порошенко.

Експрезидент наголосив, що буде підтримувати Православну церкву України, захищати її від нападок реваншистів, допомагати її єднанню зі світовим православ’ям, братньому діалогу з усіма Церквами, що бачать свої початки у Володимировому Хрещенні.

“Україна повернула собі велику спадщину Володимира Великого, хрестителя Київської Руси-України. І ніхто не змусить нас її зректися!”, - наголосив він.

Читайте також: Епіфаній привітав українців з 1031-ю річницею хрещення Руси

Як повідомляв Укрінформ, 27-28 липня в Україні відбуваються урочистості з нагоди 1031-річчя хрещення Київської Руси-України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-