Уряд планує передати профтехосвіту обласним держадміністраціям

Уряд планує передати профтехосвіту обласним держадміністраціям

Укрінформ
Кабінет міністрів представив проєкт закону про професійно-технічну освіту, яким зокрема повноваження по управлінню профтехосвітою передаються на місцевий рівень.
Про це на засіданні Кабінету міністрів у середу, 10 липня, розповіла міністерка освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми впорядковуємо розподіл повноважень між різними рівнями влади щодо управління профтехосвітою. Ми переконані, що вона має регіональний характер і тому опікуватися нею повинні обласні державні адміністрації, обласний рівень”, - сказала Гриневич.

Вона зазначила, що фінансування профтехосвіти потребує багатьох джерел. Зокрема, держава гарантує субвенцію на здобуття в рамках профтехосвіти середньої загальної освіти, а також державне замовлення з професій загальнодержавного значення, законом також впорядковується питання регіонального замовлення на підготовку кадрів закладами профтехосвіти.

Читайте також: Підтримка профосвіти сприятиме вирішенню проблем зайнятості – Гройсман

За словами очільниці МОН, цей закон врегульовує також співпрацю з роботодавцями в частині як підготовки фахівців, так і їх подальшого працевлаштування, впорядковує здійснення державного контролю у сфері профтехосвіти, розширює автономію закладів профтехосвіти, дає стимул розвитку державно-приватного партнерства в цій галузі, впорядковує питання інклюзивності в закладах профтехосвіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-