Синод ПЦУ ухвалить рішення щодо

Синод ПЦУ ухвалить рішення щодо "собору" Філарета 24 червня

Заява
Укрінформ
Священний Синод ПЦУ на засіданні 24 червня дасть оцінку подіям, які відбулися у четвер, 20 червня, у Володимирському кафедральному патріаршому соборі, де відбулося зібрання на чолі з почесним патріархом Філаретом.
Про це йдеться у заяві ПЦУ, оприлюдненій 20 червня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На найближчому засіданні Священного Синоду ПЦУ, яке скликається Предстоятелем 24 червня 2019 року, будуть ухвалені рішення, пов'язані з подіями, що відбулися", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що скликаний ним “помісний собор” скасував рішення про ліквідацію УПЦ КП і відновив її діяльність.

Так званий "собор" відбувся у четвер, 20 червня, у Володимирському кафедральному патріаршому соборі.

У грудні 2018 року в Києві відбувся об'єднавчий церковний Собор, на якому ліквідували УПЦ КП, створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія, який на той момент був намісником предстоятеля УПЦ КП Філарета. У ході Собору до складу новоствореної церкви увійшли Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та окремі єпископи УПЦ Московського патріархату.

Читайте також: Філарет заявив про поновлення УПЦ КП

На початку січня 2019 року новостворена церква отримала Томос про автокефалію від Вселенського патріарха.

Однак уже 14 травня почесний патріарх Філарет оприлюднив звернення, в якому оголосив, що Київський патріархат продовжує існувати, а він сам залишається чинним патріархом.

У свою чергу ПЦУ на засіданні Синоду 24 травня висловила повну підтримку предстоятелю, митрополиту Епіфанію.

29 травня предстоятель ПЦУ видав указ, згідно з яким документи від імені релігійного об’єднання "Українська православна церква Київського патріархату", видані після 30 січня 2019 року, є недійсними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-