ІМІ вимагає відновлення міжвідомчої комісії з питань безпеки журналістів

ІМІ вимагає відновлення міжвідомчої комісії з питань безпеки журналістів

Укрінформ
У громадському об'єднанні "Інститут масової інформації" (ІМІ) вимагають відновити роботу міжвідомчої комісії з питань безпеки журналістів.
Про це повідомила у Facebook виконавчий директор ІМІ Оксана Романюк.

"Сьогодні вночі помер черкаський журналіст Вадим Комаров, якого жорстоко побили 6-го травня. Весь цей час після побиття він перебував у комі, і так і не прийшов до тями... Вимагаємо від поліції оперативного розслідування і встановлення винних у злочині. Президент Зеленський, коли буде відновлено міжвідомчу робочу групу з безпеки журналістської діяльності?" - написала Романюк.

За її словами, за п'ять місяців цього року ІМІ зафіксував 99 порушень свободи слова. Основна категорія - саме фізична агресія щодо журналістів.

Як зазначила у Facebook голова правління Центру прав людини "ZMINA" Тетяна Печончик, то був не перший напад на Комарова і так само вимагає відновлення групи.

Читайте також: Убивство журналіста Комарова: поліція досі шукає нападника

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні близько другої години ночі, не приходячи до тями, у лікарні помер черкаський журналіст Вадим Комаров. Він перебував у комі після жорстокого побиття, яке сталося 4 травня близько 9 ранку у центрі Черкас. На чоловіка посеред вулиці раптово напав невідомий, який завдав йому тілесних ушкоджень і зник з місця події. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, але потім перекваліфікувала на "Замах на умисне вбивство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-