Депутати хочуть залишити Феофанію лікарнею “для своїх” - Супрун

Депутати хочуть залишити Феофанію лікарнею “для своїх” - Супрун

Укрінформ
Народні депутати Костянтин Іщейкін, Ігор Молоток, Іван Крулько з колегами в бюджетному комітеті ВР підтримали законопроєкт, яким передбачено залишити лікувальну установу Феофанія і заклади НАМНУ недоступними для звичайних громадян.

Про це поінформувала у Twitter в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

"Хочуть залишити Феофанію і заклади НАМНУ для “своїх”! Іщейкін, Молоток, Крулько і ко в бюджетному комітеті (Верховної Ради - ред.) підтримали законопроєкт, який залишить ті установи недоступними для звичайних громадян", - йдеться у дописі.

Супрун наголосила, що "українці самі мають обирати, де лікуватися, а не депутати".

Вона також зазначила, що лише двоє нардепів не підтримали цей законопроєкт.

Читайте також: Україна першою в Східній Європі перейшла на нові стандарти лікування ВІЛ - Супрун

"Не підтримали цей законопроєкт лише два народних депутати — Віктор Пинзеник та Ярослав Маркевич. Дякую за позицію", - написала Супрун.

Як повідомляв Укрінформ, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на засіданні уряду 8 травня заявила, що відомчі лікарні стануть доступними для всіх українців у 2020 році, оскільки буде створено єдиний медичний простір. Вона окремо підкреслила, що відкритими для всіх стануть всі відомчі заклади, у тому числі Феофанія та заклади Нацакадемії медичних наук.

19 жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні й у цілому законопроєкт "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів", який став базовим для медичної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-